Culinaire clubs

De Culinaire club zetelt bij De Leygraaf in Heeswijk-Dinther en bestaat uit meerdere Culinaire subclubs van 10 a 12 leden. Doel van de Culinaire club is: het ontwikkelen en stimuleren van culinaire kennis, vaardigheden, verbreden van contacten en gezelligheid in een sfeervolle ambiance.
 
Er zijn twee niveaus waaruit men kan kiezen </strong></p>
- Niveau koken beginner 
- Niveau koken gevorderde
 
Het beleid
- Er wordt op een vaste, door de subclub te bepalen, doordeweekse avond van de maand gekookt in de Kookstudio;
- De Programmaraad bepaald het jaarprogramma voor alle niveaus;
- De culinaire les-voorbereiding (inkoop, koken, dranken, gastheerschap etc.) geschied per niveau door de chef;
- Er wordt in kokskleding gekookt (kan gezamenlijk  worden geregeld);
- Er wordt 10x per jaar gekookt;
- Introducés is mogelijk
- Tijden zijn in beginsel van 18.30 tot 23.00 uur (middagprogramma’s in overleg);
- Dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen;
- Individuele inschrijvers (minder dan 10p) worden ingedeeld in de club “individuelen” tot er een groep van 10 a 12 leden is ontstaan;
- Afwassen geschied door separate afwashulp;
- Er is geen inleggeld vereist;
- Aanvullend kunnen extra activiteiten plaatsvinden als excursies, inkopen etc;
- Aanvullend kunnen Gastchefs, Vinologen etc worden ingehuurd.
 
Programmering van de lessen
- Omkleden en handenwassen;
- Dranken worden klaargezet/geschonken;
- Lesuitleg en kritieke punten;
- Taakverdeling/partisysteem;
- Mise en place;
- Afmaken van de gerechten;
- Doorgeven van de gerechten;
- Smakelijk eten!