Onze ontwikkelingen

Ontwikkelingen van hotel restaurant De Leygraaf

Historie

Deze traditionele Brabantse langgevel-boerderij werd in 1911 door het kasteel van Heeswijk gebouwd en verpacht. Toen de boerderij enige jaren later aan de boer werd verkocht startte deze -naast de stal van de koeien- een café. De agrarische plattelanders hebben hier onder het genot van een borreltje, menig kaartje gelegd en weddenschappen gewonnen of verloren. In het café vierde de gastvriendelijkheid en gezelligheid hoogtij waarbij de waard en zijn vrouw uiteindelijk het boerenbedrijf 'aan de willigen' hingen. 
Het café werd uiteindelijk verkocht en omgebouwd tot een discotheek waar het bier rijkelijk vloeide totdat een felle brand hier in 1988 een einde aan maakte. 

In 1990 herrees uit de as het huidige in de oude staat herstelde horeca etablissement dat sinds april 1999 in eigendom is van gastvrouw Saskia van Boxmeer. Haar beleidsvoering berust op een drietal elementen te weten: oprechtheid van de gerechten, schappelijke prijzen, en misschien wel het belangrijkste, Brabantse gastvriendelijkheid. De Nederlandse Hotel Classificatie heeft het hotel drie sterren en de keuken vier koksmutsen toegekend. Het keukenteam alsmede de bediening zullen hun uiterste best doen u te verwennen met culinaire hoogstandjes gecombineerd met een hartelijke bediening. 

Ontwikkelingen sinds 1999:

Per maart 2002 is de nieuwe Kookstudio toegevoegd aan het bedrijf speciaal voor een gezellig avondje uit met groepen waarbij de pollepel zelf ter hand wordt genomen. 

Januari 2004 is de a la carte keuken volledig vernieuwd en uitgebreid. 

Februari 2004 is de zaal volledig vernieuwd en gerestyled tot een gezellige sfeervolle feestzaal. 

Maart 2004 is in het hotel een luxe bruidssuite en businessroom toegevoegd. 

Oktober 2004 is de fitnessroom toegevoegd. 

December 2004 is de sauna toegevoegd. 

Oktober 2005 is de vergaderzaal omgetoverd in een sfeervolle conferenceroom. 

December 2005 zijn alle acht standaard hotelkamers gerestyled. 

April 2006 is het naast liggend perceel van 2 hectare aangetrokken waardoor een directe verbinding met de bossen is ontstaan. Het idee is om op dit veld een dieren/wandelweide te maken met observatieplaasts om de dieren te bewonderen. We verwachten dit nieuwe project lente 2007 gerealiseerd te hebben. 

2006 april: De bistroruimte is omgevormd tot lounge met gezellige fauteuilles en bank. Hier kunnen vele soorten koffie's, speciale theesoorten, aperitieven, digestieven en cocktails worden geserveerd alsmede kleine hapjes en high tea. 

2007 januari: De Dier & Tuin weide is een feit! zie www.dierentuinweide.nl Er is een stichting opgericht die het geheel exploiteert. Het doel is het opzetten van natuureducatie en mensen te betrekken bij flora & fauna. Het bestuur werkt met vrijwilligers, werft sponsors, maakt de plannen en werkt zelf actief mee. De Leygraaf is hoofdsponsor en beschermvrouwe. 

2008 mei: Er worden nog eens ruim 3 hectare aangetrokken waardoor de Dier & Tuin weide uit een oppervalkte van 53.000 vierkante meter bestaat. 

2009 augustus: Een terras aan de zaal toegevoegd en het terras aan de voorzijde vervangen door gezellige U-zitjes.

2010 oktober: Aan de zaal is een prachtige Serre gebouwd met nieuwe toiletgroep en uitloop naar het terras aan de achterzijde. Hiermee wordt de avondzonzijde optimaal benut.

2011 januari: Het nieuwe Bed & Breakfast klaar in het Oude Raadhuis van Dinther. zie www.raadhuisdinther.nl Twee zeer luxe B&B suites in het hartje van Dinther. Het B&B is met de hoogste classificatie van 5-tulpen beoordeeld. Tevens is de oude Trouwzaal weer in gebruik om te kunnen trouwen.

2013 april: De bierkaart met 50 Belgische biersoorten wordt geintroduceerd. Alle trappisten zijn aanwezig en vele andere abdij bieren. Uniek in de omgeving.

2013 mei: De badkamers van de standaardhotelkamers worden één voor één vernieuwd en zijn weer modern.

2013 mei: Het grote schaakbord is klaar op het terras aan de voorzijde en het grote dambord is klaar op het terras aan de achterzijde.

2013 juli 12+13+14 juli Belgisch Bier Festival met meer dan 100 Belgische bieren. De manier om de vakantie in te luiden.

2014 februari: het restaurant wordt gerestyled. Een modern, open restaurant met veel ruimte per gast.

2014 juni: Blotevoetenpad wordt geopend op de Dier & Tuin weide www.dierentuinweide.nl 

2015 januari: Restaurant start met elke 3 maanden een Restaurant-thema "Winters Wild", "American Steaks and more", Mediterranee",  "Vis & Meer", "Wereldse Tapas", "Surf & Turf" en "Your Choice".

2016 maart: Initiator en medeoprichter van hotelsamenwerkingsverband OKÉHOTELS.